El planeta B 612

Un cant a l'amistat
El planeta B 612
Fitxa Artística

Direcció: Jordi Pujol
Construcció ninots: Joana Clusellas
Actors, manipuladors: Joana Clusellas i Jordi Pujol
Tècnic: Adriano Sabater
Producció: MARDUIX
Condicions Tècniques
  • Sala fosca
  • Escenari: 5m x 5m.
  • So i llum: Adjuntem rider a part
  • Muntatge: 2 hores
  • Durada de l'obra: 1 hora
  • Desmuntatge: 1 hora
imatge Espectacle
per a tots
els públics
tots_pubs

Si voleu la fotografia d'aquest espectacle heu de demanar permís a Marduix.

imatge

foto 1

Descarregar

 

Homenatge a Antoine de Saint-Exupéry.

Autor de El Petit Príncep, el llibre més important escrit al Segle XX.

Espectacle amb actors, ninots i ombres.

Un treball fruit de la bona entesa entre Marta Mata i Marduix.

Estrenat a Saifores.

La música crea els climes i acompanya l'espectacle.

Resum de l'espectacle

El protagonista ve d'un planeta llunyà on hi ha deixat una flor, arriba a la terra, a l'Àfrica, al desert. Vol aprendre a estimar la seva flor i a fer amics. Es troba un aviador que intenta arreglar el seu avió per poder tornar cap a casa, una serp, una guineu. Abans de separar-se, la guineu li recorda:
El que és important és invisible als ulls

Només hi veiem bé amb el cor

És el temps que has perdut per la teva rosa que l'ha feta tan important

Passeu. L'espectacle és a punt de començar.PREMSA


Veritats i artesania

Els caps grisos dels filòsofs erudits van trigar a encaixar per què una de les obres més existencialistes d'aquest segle, El Petit Príncep (1943), era un conte infantil en què un vailet impartia una lliçó d'humanisme a un adult. Amb més sorpresa van haver d'assimilar la seva conversió universal en un manual moral de butxaca. Perquè el missatge de la faula de Saint-Exupéry ha deixat enrere la màxima moderna del desgast.

Marduix Titelles va estrenar diumenge, en celebrar el 25è aniversari de la creació de la companyia, El Planeta B 612, un espectacle basat en l'obra de l'autor francès i dirigit al seu públic originari: els infants.

Joana Clusellas i Jordi Pujol han reproduït l'aurèola de misteri i candidesa d'El Petit Príncep en un original muntatge plàstic, a l'alçada de l'esclat imaginatiu de l'argument. Marduix projecta la seva creativitat en el disseny i l'elaboració del decorat i les figures, segellats per la gràcia artesanal de la companyia; i en un joc suggerent de llums, imatges i música.

En aquesta atmosfera plaent es desplega l'acció, situada al desert i conduïda pels dos personatges principals: un aviador de mitjana edat (Jordi Pujol) i un nen procedent de l'asteroide B 612 (un ninot al qual dóna vida Joana Clusellas), Els diàlegs fan lluir el text, carregat de simbolisme, i concebut des d'una narrativa senzilla i eficaç. Nombroses intervencions de l'infant tenen caràcter retrospectiu, fet que confereix certa elasticitat al temps dramàtic. L'acció té un desenllaç enigmàtic, un darrer convit a la reflexió.

Amb El Planeta B 612 Marduix ha demostrat de nou la capacitat per captivar el públic infantil i adult mostrant el seu talent en el treball estètic; d'altra banda, la vessant interpretativa és prou satisfactòria. I si finalment desperta alguna meditació passatgera -ja ho saben, sobre herois, sacrificis, l'entusiasme idealista… - bé, llavors millor que la companyia patenti la fórmula.

EL 9 NOU - Isabel Pérez