Currículum de MARDUIX

Curriculum_f1 Curriculum_f2

Currículum de MARDUIX


Joana Clusellas i Casals

Estudia a l'escola Massana de Barcelona, com a mestra treballa durant quinze anys en el món de la plàstica a nivell infantil i adult. És membre del SAC DE CANÇONS i cofundadora del grup de teatre MARDUIX.


Jordi Pujol i Cortès

Estudia al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, és membre del GRUP DE FOLK i de PAU I JORDI juntament amb Pau Riba. És membre de SAPASTRES, SAC DE CANÇONS i PUTXINEL.LIS CLACA i és cofundador del grup de teatre MARDUIX.

L'any 1976 Joana Clusellas i Jordi Pujol comencen la història de Marduix creant uns muntatges a partir de les imatges i símbols del món popular i tradicional, amb músics, actors i titelles.

S'instal·len a Sant Esteve de Palautordera, en un teatre-taller on neixen totes les seves produccions.

Després de dedicar els primers 10 anys a treballs sobre temes tradicionals De com Sant Francesc va amansir el llop i Preludi a la Vallflorida entren de ple en el món de la literatura a partir dels clàssics A l'ombra del Canigó basada en el poema èpic de Jacint Verdaguer; Tirant lo Blanc de Joanot Martorell, En Joan de l'ós d'Apel.les Mestres i Josep Mª de Segarra, Auca d'Ester sense H de Salvador Espriu?

Les històries que explica MARDUIX, són les històries dels nostres mites, la fantasia i la realitat i l'aprenentatge en són el punt de partida. Els espectacles juguen amb l'aire i l'aigua, la música i el foc, els colors i el caminar per aquesta terra.

Els personatges (els ninots) són especials per a cada muntatge amb les característiques que demana el guió, intentant representar el moment que els toca viure, darrerament recitant els nostres clàssics i també els autors actuals.